فروش لباس تاناکورا ۲ واحد صنفی را در مشهد به پلمب کشاند ورود ۱۴ هواپیمای اورهال‌شده به ناوگان حمل‌ونقل هوایی کشور قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) نات‌کوین به‌زودی لیست خواهد شد + جزئیات حافظه سازمانی؛ ثبت دانش پنهان جزئیات تازه درباره رقم و زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) با کمتر از ۲۰ میلیون تومان چه مدل موبایلی می‌توان خرید؟ (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساندویچ پانل پشم سنگ چیست و چه کاربردی دارد؟ مبالغ ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون‌تومان برای رهن آپارتمان‌های منطقه سیدی مشهد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) محمود سیادت: بهار سرمایه‌گذاری در افغانستان از راه رسیده است آیا بازار خودرو به آرامش رسیده است؟ (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) اولین عرضه اولیه سال ۱۴۰۳ در راه بورس ویدئو | چک صیادی را آنلاین نقد کنید تجارت آمریکا و ایران ۲ برابر شد (اردیبهشت ۱۴۰۳) مصوبه مداخله بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارز تمدید شد تخلف خروج بیش از ۲ هزار کیسه آرد از شبکه پخت نان در مشهد سخنگوی صنعت آب کشور: ۵۶۵ میلیارد تومان به تنش آبی مشهد اختصاص داده شده است بورس در سرازیری | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) خرید و فروش دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور اجاره آپارتمان در آزادشهر مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) آیا خرید و فروش طلا مشمول مالیات می‌شود؟ توقف شماره‌گذاری خودروی ایکس ۵۵ پرو تا اطلاع ثانوی به دلیل نقص فنی مگر حقوق نیروی انسانی را با دلار ۶۰ هزار تومانی می‌دهند که می‌خواهند ارز صادراتی خود را بالا بفروشند؟ ربع سکه ۶.۶ میلیون تومان گرانتر است (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) لزوم ایجاد ارزش‌افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی در حوزه آجیل و خشکبار استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین ۴۶ درصد افزایش داشته است
سرخط خبرها

پیش بینی آینده نرخ دلار | بعد از استقرار بایدن در کاخ سفید دلار به کدام سو می‌رود؟

  • کد خبر: ۵۲۳۵۴
  • ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۳
پیش بینی آینده نرخ دلار | بعد از استقرار بایدن در کاخ سفید دلار به کدام سو می‌رود؟
به اعتقاد یک کارشناس اقتصادی تا زمان استقرار دولت جدید آمریکا و ارائه تصویر روشنی از بازگشت به برجام، نمی‌توان چشم‌اندازی برای تغییر کانال جدی در مسیر نرخ ارز متصور بود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا اخوان، کارشناس اقتصادی، در یادداشتی درباره وضعیت بازار ارز و آینده آن برای تجارت‌نیوز نوشته است: «نوسانات نرخ ارز از پاییز سال 1396 تاکنون، آن را به مهم‌ترین متغیر ذهنی و تصمیم‌گیری فعالان اقتصادی تبدیل کرده است.

هر چند این موضوع در اقتصاد ایران ریشه‌ای تاریخی دارد و معطوف به سال اخیر نیست، حداقل طی 5 دهه اخیر مهم‌ترین ابزار سیاستی بانک مرکزی برای دستیابی به اهداف تورمی، ایجاد لنگر ارزی و ممانعت از تعدیل سالانه نرخ ارز با نرخ تورم بوده است.

ابزاری یک سویه که در زمان وفور درآمدهای ارزی (بخوانید درآمدهای نفتی) از طریق سرکوب نرخ و واردات گسترده کالای مصرفی، واسطه‌ای و سرمایه‌ای، سیاست‌گذار اقتصادی را صرفا به هدف تورمی خود نزدیک می کند.

در دوره‌های کاهش درآمد ارزی ناشی از تحریم یا افزایش قیمت نفت و … نیز به دلیل عدم امکان سرکوب نرخ و بالا رفتن هزینه واردات، به نقیض خود بدل شده و عملا زمینه جهش‌های ناگهانی در قیمت ارز و بی ثباتی در سایر بازارهای مالی و کالایی را فراهم می کند.

نگاهی به اعداد و ارقام لایحه بودجه 1400 نیز تداوم رویکرد سیاست گذاری نیم قرن اخیر را برای ورود به هزاره جدید تداعی می کند.

 

دلار و بودجه ۱۴۰۰

دولت که با چشم‌‌انداز خوشبینانه‌ای از بهبود روابط بین‌المللی و برداشته شدن تحریم‌ها، انتظار افزایش قابل توجه درآمدهای نفتی را دارد، ضمن بازکردن حساب ویژه روی درآمدهای نفتی برای تامین منابع، از کاهش قابل توجه نرخ ارز به 11 هزار تومان خبر می‌دهد.

آخرین باری که سیاست‌گذاران اقتصادی کشور روی یک نرخ تاکید داشتند، مربوط به تعیین نرخ 4200 تومانی برای کلیه نیازها و مصارف ارزی در اردیبهشت 1397 بود. امری که هرگز محقق نشد و به نظر نمی رسد این بار هم تجربه متفاوتی را در خصوص ارز 11 هزار تومانی پیش رو داشته باشیم.

اما بدیهی است با خروج ترامپ از کاخ سفید و تعدیل فضای بین المللی نسبت به ایران که حداقل پیامد آن کاهش انتظارات منفی فعالان اقتصادی و افزایش احتمالی صادرات غیرنفتی است، دست‌کم در سال 1400 می‌توان به کاهش سطح حباب نرخ ارز و شکل‌گیری ثبات نسبی در محدوده کنونی نرخ ارز نیمایی امیدوار بود.

البته تحقق این موضوع مستلزم وجود دیدگاه واحد داخلی در خصوص برقراری مجدد روابط با خارج است. کما اینکه علی‌رغم سیگنال‌های متعدد دولت در رابطه با گشایش قریب‌الوقوع در روابط خارجی، به محض تصویب طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس شاهد تغییر روند کاهشی و افزایش محدود نرخ ارز در هفته اخیر بودیم.

 

کنترل نرخ با خبردرمانی

از سوی دیگر، با نزدیک شدن به ایام پایانی سال میلادی به طور تاریخی تقاضا برای ارز خارجی جهت واردات کالای شب عید و همچنین تسویه حساب با شرکت‌های خارجی افزایش می‌یابد که این امر نیز زمینه‌ساز افزایش نرخ در هفته گذشته شد و به نظر می‌رسد تا آغاز سال نوی چینی در بهمن ماه نیز بر بازار ارز سایه بیندازد.

تردیدی نیست بخشی از هدف سیاست‌گذار از اعلام نرخ 11 هزار تومانی برای سال آینده، مدیریت فضای کنونی بازار ارز و ارائه سیگنال‌هایی جهت شکستن روند افزایشی نرخ ارز است.

اما تحولات بازار ارز طی دو سه سال اخیر نشان از آن دارد که “رویکرد خبردرمانی” مسئولان اقتصادی کارایی چندانی نداشته و در اغلب موارد با واکنش معکوس بازار نیز مواجه می‌شود، امری که چهارشنبه گذشته نیز رخ داد و ضرورت نگاه واقع بینانه مسئولان به متغیرهای تعیین کننده نرخ ارز را گوشزد می‌کند.

در هر حال به نظر می‌رسد بازار ارز همچنان بیش از اخبار تحولات داخلی، چشم به وقایع آن سوی آب دارد و تا زمان استقرار دولت جدید آمریکا و ارائه تصویر روشنی از اقدامات در خصوص بازگشت به برجام، نمی‌توان چشم‌اندازی برای تغییر کانال جدی در مسیر نرخ ارز متصور بود».

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->